Huawei arrin shpejtësi rekord në rrjetin 5G

Huawei arrin shpejtësi rekord në rrjetin 5G

Konkretisht është përdorur një spektër prej 200Mhz dhe kombinim dy frekuencash për këto rezultate.

Huawei i ka rikujtuar botës potencialin dhe ekspertizën teknike që posedon duke thyer rekordin botëror të shpejtësisë 5G për një përdorues të vetëm smartfoni.

Pajisjet e gjigantit Kinez të teknologjisë arritën shpejtësi 2.92Gbps mbi rrjetin e Turk Telekom në Stamboll.

Edhe pse gjasat janë të pakta që përdoruesit komercialë të marrin shpejtësi të tilla, në teori demonstron potencialin teorik të 5G. Në testimin e Huawei dhe Turk Telekom është përdorur smartfoni Huawei Mate X dhe karta SIM i Turk Telekom 5G.

“Kemi kombinuar dy frekuenca 5G për të vendosur rekordin prej 2.92Gbps,” tha CTO i Turk Telekom. Ai vijoi më tej duke thënë se janë operatori i parë në botë që eksperimenton me kombinime frekuencat në 5G New Radio.

Konkretisht është përdorur një spektër prej 200Mhz dhe kombinim dy frekuencash për këto rezultate.

Por testimi i Turk Telekom vjen në një kohë kur SHBA i kanë bërë thirrje aleatëve të ndalojnë Huawei nga ndërtimi i rrjeteve 5G. SHBA e shohin si kërcënim për sigurinë kombëtare dhe vegël të Pekinit.

Këto paralajmërime kanë pasur impakt të kufizuar në Evropë kur Huawei është partner kryesor të shumë operatorëve të mëdhenj. 


MË SHUME NGA Tech