​Franca kërcënohet me bllokadën më të madhe në 25 vjet
Sharr Travel

​Franca kërcënohet me bllokadën më të madhe në 25 vjet

Qindra-mijëra punëtorë francezë po marshojnë sot në qendër të Parisit, të pakënaqur me reformën e paralajmëruar të sistemit të pensioneve.

Sindikatat që kundërshtojnë programin e presidentit Emmanuel Macron po projektojnë demonstratat më të mëdha në 25 vjetët e fundit.

Sindikatat kanë bërë thirrje për një protestë masive, të zemëruar me planin e qeverisë Macron për të zbatuar një reformë gjithëpërfshirëse të pensioneve, që, sipas mendimit të tyre, do të kthejë zjarr ndaj shumë punëtorëve.

Greva pritet të përfshijë një numër të madh të profesionistëve të arsimit dhe shëndetit, kontrollorët e fluturimit, punonjësit e hekurudhave dhe zjarrfikësit.

Policia demonstruese gjuajti gaz lotsjellës ndaj protestuesve të maskuar duke synuar ata me objekte të ndryshme.

Në Lion dhe Marsejë, mijëra protestues mbajnë parulla: "Macron ka humbur" dhe "Mos u prek pensionet tona," raporton Reuters.