Qualcomm njofton platformën e parë XR me 5G
Sharr Travel

Qualcomm njofton platformën e parë XR me 5G

Pas zbulimit të platformave mobile Snapdragon 865, 765, 765G, së bashku me Skanerin 3D Sonic Max Fingerprint, sot Qualcomm njoftoi, në vazhdimin e Snapdragon Tech Summit 2019, Platformën e parë në botë 5G XR.

XR nënkupton Realitetin e Zgjeruar dhe mund të kombinojë realitetin e shtuar (AR), realitetin virtual (VR) dhe realitetin e përzier (MR).

Platforma Snapdragon XR2 sjell përmirësime të konsiderueshme të performancës në krahasim me platformën aktuale të nivelit të lartë premium XR, për të ofruar 2x performancë CPU dhe GPU, 4x më shumë rrjet bandwidth me video, rezolucion 6x më të lartë dhe 11x AI përmirësim.

Platforma mbështet shtatë kamera të njëkohshme dhe një procesor të dedikuar për vizionin kompjuterik.

Platforma XR kombinon pamjet vizuale të personalizuara (me rezolucion deri në 3K), ndërveprimin (përmes shtatë kamerave dhe një procesor kompjuterik të personalizuar), audio (me zë të pasur, 3D hapësinor hapësinor), dhe AI & 5G (platforma e parë XR në botë për të mbështetur lidhjen 5G).

Sipas Qualcomm, OEM të shumta janë angazhuar për komercializimin e pajisjeve me Platformën Snapdragon XR2.