Windows 10 për telefona mobilë shuhet, nuk mbështet më me përditësime

Windows 10 për telefona mobilë shuhet, nuk mbështet më me përditësime

Sistemi operativ Windows Phone është jo-ekzistues. Këtë herë, nuk është vetëm figurativisht i vdekur, siç ka qenë shpesh rrëfimi.

Prej sot, versioni 1709 i Windows 10 Mobile, versioni përfundimtar i sistemit operativ, nuk mbështetet më.

Përditësimi i fundit arrin sot si pjesë e grupeve të këtij muaji të azhurnimeve të Patch Tuesday.

Sasia e telefonave të prekur nga shuarja e Winows Phone është e vogël, dhe jo vetëm në aspektin e përdoruesve.

Modelet që në të vërtetë morën versionin 1709 ishin vetëm ato që transportoheshin me Windows 10 Mobile.

Windows Phone filloi jetën e tij në 2010, ose të paktën në formën moderne. Sigurisht, Windows Phone 7 u parapri nga Windows Mobile, Zune, Pocket PC dhe Windows CE.

Kompania festoi lansimin duke hedhur në mënyrë të famshme një funeral parodik për iPhone.