IHS: Samsung zotëron 74% të tregut të telefonave 5G
Sharr Travel

IHS: Samsung zotëron 74% të tregut të telefonave 5G

Me përfundimin e vitit 2019, është koha për të parë përsëri kompanitë dhe performancën e tyre, gjatë gjithë vitit.

Kohët e fundit kemi parë numrin e vëllimit të pjesës së tregut dhe dërgesave për telefonat inteligjentë në përgjithësi, dhe tani duhet përqendruar në 5G, që me të vërtetë do të fillojë të zgjerohet në vitin 2020.

Sipas shifrave nga IHS Markit, të cituar nga DigiTimes, Samsung po dominon tregun e telefonave 5G.

Gjiganti i teknologjisë së Koresë së Jugut shiti 3.2 milionë telefona 5G vetëm në tremujorin e tretë, duke përbërë 74% të tregut global.

Samsung ka lëvizur shpejt për të mbushur linjën e tyre 5G, duke arritur portofolin më të madh prej të gjithë konkurrentëve.

Tregu global përbëhet nga 4,3 milionë njësi, sipas IHS.

Samsung dyfishoi dërgesat e telefonave inteligjentë 5G në tremujorin e tretë në krahasim me 1.5 milionë njësi të dërguara në Q2.

Prodhuesit kinezë kanë arritur të dërgojnë vetëm 17% të telefonave 5G në tremujorin e tretë të vitit 2019.