Kujdes me gripin!

Kujdes me gripin!

Më shumë se 16 mijë është numri i raportuar i personave të prekur me grip muajt e fundit në Kosovë, prej të cilëve, një rast ka përfunduar me vdekje.

Këto të dhëna, janë konfirmuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës.

Nga numri i të prekurve, sipas këtij Instituti, rreth 3 mijë janë cilësuar si infeksione respiratore akute kurse 13 raste me infeksion të rëndë respirator akut.

Sali Ahmeti, infektolog, duke folur për Radion Evropa e Lirë tha se gjatë muajit janar dhe më tej, pritet fluks edhe më i madh i të prekurve me gripin sezonal, i cili sipas tij, deri më tani ka qenë grip me influencë “A”.

“Në Klinikën Infektive aktualisht kemi të shtrirë katër persona të konfirmuar me grip, derisa tashmë një person ka humbur jetën si pasojë e gripit. Ndërkaq, gjithsej janë 11 raste të konfirmuara me grip në Kosovë. Ndonëse deri tani ka pasur fluks, fluksi edhe më i madh pritet tash e tutje, pasi që jemi në sezonin që presim të kemi numër më të madh me influencë me gripin 'A'. Ky grip ndonjëherë është kërcënues, sidomos tek personat me sëmundje kronike”, tha Ahmeti.

Më shumë se 16 mijë është numri i raportuar i personave të prekur me grip muajt e fundit në Kosovë, prej të cilëve, një rast ka përfunduar me vdekje.

Këto të dhëna, janë konfirmuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës.

Nga numri i të prekurve, sipas këtij Instituti, rreth 3 mijë janë cilësuar si infeksione respiratore akute kurse 13 raste me infeksion të rëndë respirator akut.

Sali Ahmeti, infektolog, duke folur për Radion Evropa e Lirë tha se gjatë muajit janar dhe më tej, pritet fluks edhe më i madh i të prekurve me gripin sezonal, i cili sipas tij, deri më tani ka qenë grip me influencë “A”.

“Në Klinikën Infektive aktualisht kemi të shtrirë katër persona të konfirmuar me grip, derisa tashmë një person ka humbur jetën si pasojë e gripit. Ndërkaq, gjithsej janë 11 raste të konfirmuara me grip në Kosovë. Ndonëse deri tani ka pasur fluks, fluksi edhe më i madh pritet tash e tutje, pasi që jemi në sezonin që presim të kemi numër më të madh me influencë me gripin 'A'. Ky grip ndonjëherë është kërcënues, sidomos tek personat me sëmundje kronike”, tha Ahmeti.