​Arrin në tre milionë numri i personave të prekur nga gripi

​Arrin në tre milionë numri i personave të prekur nga gripi

Numri i personave të prekur nga virusi i gripit këtë sezon pritet të arrijë në tre milionë, sipas buletinit të fundit nga Instituti i Lartë i Shëndetit italian.

Sipas publikimeve, në javën midis 6 dhe 12 janarit, 374 000 persona u prekën nga gripi, duke çuar totalin e personave që nga tetori në 2 268 000 persona.

Rajonet me numrin më të lartë të personave të prekur nga gripi ishin Piedmonte, Lombardia, Liguria, Umbria dhe Lazio.


MË SHUME NGA Shëndetësi