Reshjet e mëdha të borës përfshijnë Kanadanë Lindore

Reshjet e mëdha të borës përfshijnë Kanadanë Lindore

Qeveria federale e Kanadasë do t’i ndihmojë autoritetet lokale në rajonin Newfoundland në bregdetin e Oqeanit Atlantik për ta larguar sasinë e madhe të borës që ra në këtë zonë. Mijëra persona kanë mbetur pa energji elektrike dhe rrugët janë të mbyllura për qarkullim.

Stuhia dimërore solli reshje të borës deri në 76 centimetra të premten dhe të shtunën në qytetin St John’s, i cili është kryeqytet i rajonit Newfoundland. Përpos borës, stuhia u përcoll me erëra që e arritën shpejtësinë deri në 130 kilometra në orë.

Kryetari i këtij qytetit, Danny Breen, tha se gjendja emergjente, e shpallur të premten, do të vazhdojë të mbetet në fuqi. Dyqanet dhe aeroporti i qytetit janë mbyllur.