Konfirmohet – koronavirusi shpërtheu në treg kafshësh

Konfirmohet – koronavirusi shpërtheu në treg kafshësh

Shpërthimi i virusit vdekjeprurës kinez filloi në një treg kafshësh me shumicë në qytetin Wuhan, kanë konfirmuar ekspertët.

Shkencëtarët nga Qendra Kineze për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve thanë se testet konfirmuan që njerëzit e morën virusin nga kafshët në tregun e ushqimeve të detit me shumicë, Hunan.

Nuk është e qartë se cila kafshë ishte bartëse e sëmundjes së ngjashme me pneumoninë, por tregu ishte vendi ku tregtoheshin dhjetëra lloje të ndryshme kafshësh, duke përfshirë minjtë dhe këlyshët e ujkut.

Javën e kaluar ekspertët sugjeruan se sëmundja mund të ketë origjinën nga gjarpërinjtë, të cilët janë bartës të njohur të koronavirusëve.

Tregu Huanan ishte një pikë e frekuentuar nga vendasit, të cilët mund të zgjidhnin të blinin mishin e tyre të ngrohtë, që do të thotë se kafsha ishte masakruar vetëm minuta më parë.


MË SHUME NGA Bota