iPhone ka një hartë sekrete që mund të ju gjurmojë kudo që jeni

iPhone ka një hartë sekrete që mund të ju gjurmojë kudo që jeni

Si ta gjeni këtë hartë sekret në iPhone tuaj?

iPhone mban një regjistër të lëvizjeve tuaja në botën reale, dhe ju ndoshta nuk keni pasur ide se ekzistonte, raporton “The Sun”.

Çfarë janë lokacionet domethënëse të iPhone?

iPhone juaj ka një veçori të quajtur Shërbimet e Vendndodhjes, i cili përdor vendndodhjen tuaj për të përmirësuar karakteristika të ndryshme në pajisje.

Kjo përfshin vende të rëndësishme, një regjistër lëvizës i lëvizjeve tuaja në botën reale, të cilat më pas përdoren për të ofruar shërbime të tjera. Për shembull, nëse iPhone juaj e di për udhëtimin tuaj të përditshëm, ai mund të sigurojë informacione për kohën e duhur për udhëtimin tuaj.

A janë të sigurta lokacionet e rëndësishme të iPhone?

Sipas Apple, vendndodhjet e rëndësishme janë të koduara dhe nuk mund të lexohen nga Apple. Kjo do të thotë që informacioni i vendndodhjes ruhet në iPhone tuaj dhe është i koduar dhe i shkëputur nga ju nëse ka nevojë të largohet nga pajisja.

Asnjë person i huaj nuk mund të shohë vendndodhjet e tua të rëndësishme dhe ato nuk janë të arritshme as përmes iClould.

Si të gjeni hartën tuaj të vendndodhjes së iPhone?

Së pari, nisni aplikacionin Cilësimet në iPhone tuaj, pastaj vizitoni pjesën e intimitetit. Klikoni në Shërbimet e Vendndodhjes dhe lëvizni në fund të faqes, ku do t’ju duhen Shërbimet e Sistemit. Shkoni tek  Vendndodhjet e Rëndësishme, në të cilën pikë do t’ju kërkohet të regjistroheni me Face ID, Touch ID ose kodin tuaj. Ju duhet të shihni një listë të gjatë të qyteteve, në të cilat mund të gjeni lokacione të ndryshme ku keni qenë më parë.

Si të fshini vendet e rëndësishme të iPhone?

Ka disa mënyra për të pastruar Vendndodhjet tuaja të Rëndësishme në iPhone. E para është thjesht të ndryshoni Vendndodhjet e Rëndësishme kur jeni në menunë e saktë. Ju gjithashtu mund të goditni butonin Clear History brenda Vendeve të Rëndësishme, që fshin vendndodhjet tuaja të mbledhura deri më tani. Përndryshe, mund të ndryshoni plotësisht Shërbimet e Vendndodhjes, megjithëse kjo do të thotë se do të humbni disa nga veçoritë e dobishme të hartës.