TikTok me disa karakterisitka, mund të kontrollojnë atë që shohin të rinjët

TikTok me disa karakterisitka, mund të kontrollojnë atë që shohin të rinjët

TikTok u mundëson prindërve qasje më të lehtë në llogarinë e fëmijëve.

Vjen mes shqetësimeve për llojin e videove që të rinjtë janë në gjendje të shohin në platformën e shkurtër të videos, raporton “Independent”.

Ndryshimet e reja lejojnë prindërit të mundësojnë një mënyrë të sigurisë familjare që do të lidhë llogaritë e prindërve me fëmijët.

Ky tipar do t’u mundësojë prindërve të kontrollojnë sasinë e kohës së lejuar në TikTok, që mund të porosisë drejtpërdrejt llogarinë dhe të kufizojë llojet e përmbajtjes që shfaqen në burimin e llogarisë së fëmijës.

Javën e kaluar Qeveria publikoi propozimet e saj të para rreth rregullimit të firmave të internetit, duke u bazuar në dëmet e saj në internet Letra e Bardhë e publikuar vitin e kaluar.

Kjo propozon që kompanitë e mediave sociale të detyrojnë të respektojnë një detyrë të kujdesit ndaj përdoruesve, me gjoba të mëdha midis dënimeve të mundshme.

TikTok është bërë gjithnjë e më popullore në mesin e të rinjve gjatë 18 muajve të fundit dhe bazohet në përdoruesit që ndajnë video të shkurtra.