Londër,zbulohet vaksina kundër koronavirusit, testohet suksesshëm te minjtë

Londër,zbulohet vaksina kundër koronavirusit, testohet suksesshëm te minjtë

Shkencëtarët besojnë se janë pranë zbulimit të vaksinës për covid-19.

Hulumtuesit në Imperial College London thonë se ata tashmë kanë rezultuar të suksesshëm me trajtimin te minjtë dhe në qershor mund të fillojë testimi te njerëzit.

Megjithatë do të duhej një vit që vaksina të hynte në përdorim te pacientët.

“Kam marrë rezultatet një muaj para injektimit të vaksinës te minjtë dhe ajo vërtetë ka funksionuar “, tha, Paul McKay. GE