Apple merr gjobë rekord prej 1.1 miliardë euro në Francë

Apple merr gjobë rekord prej 1.1 miliardë euro në Francë

Autoriteti i konkurrencës në Francë ka vendosur gjobë rekord prej 1.1 miliardë eurosh për gjigantin e teknologjisë amerikane Apple, për ato që i sheh si praktika anti-konkurruese.

Kjo është gjoba më e madhe e vendosur ndonjëherë nga rregullatori francez.

Firma dhe dy shitësit me shumicë të saj në Francë u zbuluan se kishin një marrëveshje të padrejtë kontrollimin e çmimeve.

Hetimi lidhur me këtë filloi në vitin 2012, pas një ankese nga eBizcuss, e cila shet produkte Apple si një si Rishitës Premium i Apple.

Shefi i autoriteteve Isabelle de Silva tha Apple ka shfrytëzuar në mënyrë abuzive varësinë ekonomike të këtyre shitësve premium ndaj tyre dhe imponoi kushte të padrejta ekonomike për ata që ishin më keq se ato për rrjetin e saj të integruar të shitësve me pakicë.

Apple thotë se nuk pajtohet me aktvendimin dhe se do ta kundërshtojë atë.