KE ndan 1.3 miliard euro për Danimarkën

KE ndan 1.3 miliard euro për Danimarkën

Komisioni Evropian ka miratuar një program prej 1.3 miliard eurosh për Danimarkën që synon të kompensojë të ardhurat e personave të vetëpunësuar që përballen me ndikimin ekonomik për shkak të pandemisë koronavirus.

Margret Vestager, kreu i Komisionit Antikonkurrencë, tha se programi ishte miratuar në përputhje me rregullat e ndihmës shtetërore të BE-së dhe parashikonte "mbulim" deri në tre të katërtat e të ardhurave bruto të punëtorëve të vetëpunësuar deri në 3,000 euro në muaj, sipas Reuters.


MË SHUME NGA Bota