Përdorimi i vaksinës kundër turbekulozit po e ulë shkallën e vdekshmerisë

Përdorimi i vaksinës kundër turbekulozit po e ulë shkallën e vdekshmerisë

Vaksina e turbekulozit u shpik një shekull më parë dhe i jep imunitet tuberkulozit, një infeksion bakterial por që ka përfitime të tjera.

Mënyra e saktë që kjo vaksinë e qëndrueshme ndihmon në largimin e infeksioneve të tjera është relativisht e panjohur, por mund të jetë duke forcuar mekanizmat e lindur të sistemit imunitar, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Këto të ashtuquajturat efekte jashtë synimit që përfshijnë mbrojtje të zgjeruar kundër sëmundjeve të frymëmarrjes, dhe ato janë njohur nga Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH).