Pentagoni nënshkruan marrëveshje 86 milionë dollarë për furnizimin me maska
Sharr Travel

Pentagoni nënshkruan marrëveshje 86 milionë dollarë për furnizimin me maska

Furnizimi do të përfundojë më 31 dhjetor dhe maskat do të përdoren vetëm nga personeli ushtarak.

Departamenti amerikan i Mbrojtjes (Pentagon) pas vendosjes së detyrimit për përdorimin e maskave për të gjithë personelin e tij për shkak të koronavirusit të ri (COVID-19), nënshkroi me një kompani me qendër në Porto Rico një marrëveshje për furnizimin me maska, transmeton Anadolu Agency.

Në deklaratë teksa nuk përcaktohet numri i maskave, ka tërhequr vëmendjen se kostoja e tenderit është 86 milionë dollarë.

Furnizimi do të përfundojë më 31 dhjetor dhe maskat do të përdoren vetëm nga personeli ushtarak, theksohet gjithashtu në deklaratë.

Në ushtrinë e SHBA-së janë detyrë 1 milion e 300 mijë ushtarë.