SHBA kritikon OBSH-në: Nuk keni paralajmëruar botën për rrezikun e Covid-19

SHBA kritikon OBSH-në: Nuk keni paralajmëruar botën për rrezikun e Covid-19

Shtete e Bashkuara të Amerikës kanë vijuar kritikat ndaj Organizatës Botërorë të Shëndetit.

Sipas SHBA, OBSH nuk e ka paraljamëruar komunitetin global aq shpejt sa duhet dhe se ka vendosur politikën para shëndetit duke injoruar paralajmërimet e hershme nga Tajvani.

Më herët, Trump ka paralajmëruar se do shikojë fondet për OBSH.

Mes kreut të OBSH-së Tedros Adhanom dhe presidentes së Tajvanit Tsau Ing-wen ka patur një lloj tensionimi të marrëdhënieve.

Terdros ka marrë komente raciste dhe kërcënime me vdekje dhe për këtë akuzoi Tahvanin.