Pekini ul buxhetin ushtarak krahasuar me vitin e kaluar

Pekini ul buxhetin ushtarak krahasuar me vitin e kaluar

Në vitin 2020, Kina uli buxhetin e saj kombëtar të mbrojtjes, pasi ekonomia e vendit u godit nga koronavirusi.

Rritja, 6,6%, është më pak se ajo e vitit të kaluar për mbrojtjen prej 7,5 % duke reflektuar pasiguritë ekonomike të shkaktuara nga pandemia Covid-19 dhe ngadalësimi në ekonominë globale.

Tensionet me Tajvanin dhe mosmarrëveshjet territoriale në Detin e Kinës Jugore janë ndër përparësitë kryesore të mbrojtjes së Pekinit./atsh/