Koronavirusi ndryshon dhe plazhin në pishina

Koronavirusi ndryshon dhe plazhin në pishina

Pishinat do të përdorin më shumë klor këtë vit kur të rihapen për publikun pasi një kërkim ka treguar një një përqendrim i lartë i këtij kimikati mund të vrasë koronavirusin.

Britanikët mundë të notojnë në liqene dhe det pas lehtësimit të masave të izolimit, por kryeministri Boris Johnson tha muajin e kaluar “nuk mund të bëjë asgjë për pishinat” pasi ekziston një “rrezik më i ulët jashtë sesa brenda”.

Por një kërkim i fundit nga Organizata Botërore e Shëndetit ka zbuluar se një përqendrim i caktuar i klorit mund ta eliminojë koronavirusin në ujë.

“Swim England”, organi qeverisës kombëtar për këtë sport, tani po zhvillon rregullat e distancimit dhe klororizimit për 4,000 pishina të mbyllura që të jenë gati kur ato të rihapen për publikun.