CNN: Protestat në ShBA mbështeten nga grupi i presionit rus
Sharr Travel

CNN: Protestat në ShBA mbështeten nga grupi i presionit rus

Protestuesit e ShBA-s mashtrohen nga makineria propaganduese ruse, e që ra në vëmendjen e CNN dhe reporterit Clarissa Ward dhe producentit Katie Polglase në prill të këtij viti në Gana.

Gazetarët e CNN vunë në dukje se Organizata Eleminimi i Barrierave për erationlirimin e Afrikës (EBLA) ishte një mbulesë për grupet e ndikimit në internet që veprojnë nga territori i Gana, i përqendruar pothuajse ekskluzivisht në çështjet racore në ShBA, sipas reporterëve, duke promovuar fuqizimin e të zinjve dhe shpesh shfaq zemërim ndaj amerikanëve të bardhë. Qëllimi, sipas ekspertëve që ndjekin fushatat e dezinformimit rus, është të ndezë përçarje midis amerikanëve dhe të provokojë trazira sociale.

Facebook deklaron se rreth 13 mijë e 200 llogari në Facebook ndoqën një ose më shumë llogari të Gana dhe rreth 263 mijë e 200 njerëz ndoqën një ose më shumë llogari në Instagram, rreth 65 përqind e të cilëve ishin në ShBA.