TikTok do të dalë nga Hong Kongu ‘brenda disa ditësh’
Sharr Travel

TikTok do të dalë nga Hong Kongu ‘brenda disa ditësh’

TikTok ka thënë se do të largohet nga Hong Kongu pasi Kina vendosi një ligj të ri të sigurisë në qytet.

“Në vazhdën e ngjarjeve të fundit, ne kemi vendosur të ndalojmë operacionet e aplikacionit TikTok në Hong Kong”, i tha një zëdhënës BBC-së.

Dalja e kompanisë nga qyteti do të vijë “brenda ditëve”, sipas agjencisë së lajmeve Reuters, transmeton Telegrafi.

Aplikacioni i formës së shkurtër me video u iniciua nga ByteDance me bazë në Kinë për përdoruesit jashtë territorit të Kinës, si pjesë e një strategjie për të rritur audiencën e saj globale.

TikTok, i drejtuar tani nga ish-drejtori i Walt Disney Kevin Mayer, ka thënë në të kaluarën se të dhënat e përdoruesit të aplikacionit nuk janë të ruajtura në Kinë.

Sidoqoftë, ligji i diskutueshëm i sigurisë kombëtare në Hong Kong u ka dhënë autoriteteve kineze përfshirjen e fuqive të reja, duke ngritur shqetësime për privatësinë e të dhënave.

Facebook, WhatsApp, Twitter, Google dhe Telegram kanë njoftuar të gjithë këtë javë se ata po bëjnë gjithashtu ndryshime në operacionet e tyre në Hong Kong pas hyrjes në fuqi të ligjit të ri të sigurisë javën e kaluar.