Joe Biden nuk do të shkojë në Milwaukee për të pranuar emërimin

Joe Biden nuk do të shkojë në Milwaukee për të pranuar emërimin

Joe Biden nuk do ta pranojë emërimin zyrtar si kandidat presidencial i Partisë Demokrate, në kuvendin e partisë në Milwaukee për shkak të shqetësimeve për koronavirusin, tha Partia Demokrate të mërkurën.

Ish-nënpresidenti Biden që do të përballet me Presidentin Donald Trump në zgjedhjet e 3 nëntorit, kishte planifikuar të shkonte në qytetin Milwaukee të shtetit Wisconsin këtë muaj për të pranuar emërimin demokrat.

Komiteti Kombëtar Demokrat (DNC) tha se asnjë nga folësit e kuvendit të vitit 2020, nuk do të shkojë në Milwaukee për të parandaluar vënien në rrezik të komunitetit pasi zyrtarët e shëndetit publik "e kishin vënë theksin tek keqësimi i pandemisë së koronavirusit".

Detajet e fjalimit të zotit Biden do të bëhen të njohura më vonë, tha Komiteti Kombëtar i Demokratëve.

"Që nga fillimi i kësaj pandemie, përparësia jonë ka qenë shëndeti dhe siguria e popullit amerikan. Ne ndoqëm shkencën, dëgjuam mjekët dhe ekspertët e shëndetit publik dhe vazhdojmë t'i modifikojmë vendimet për planet tona, që të mbrojmë jetët e njerëzve", tha kryetari i Komitetit Demokrat, Tom Perez në një deklaratë.

Ndërkohë Presidenti Donald Trump tha të mërkurën se mund ta mbajë fjalimin e emërimit si kandidat për president nga Partia Republikane drejtpërdrejt nga Shtëpia e Bardhë, megjithëse planet ende nuk janë konfirmuar.

“Jemi duke e menduar. Jemi duke menduar për ta mbajtur (fjalimin) nga Shtëpia e Bardhë," tha Presidenti në një intervistë për Fox News.

“Është zgjidhja më e lehtë. Do të ishte shumë më pak e kushtueshme për vendit nga pikëpamja financiare", tha ai.

Ai tha se plani nuk ishte vendosur përfundimisht, sepse dikush shihte vështirësi për zbatimin e tij, por nuk dha hollësi./VOA