Austria do të zhbllokojë një milion euro ndihmë urgjente për Libanin

Austria do të zhbllokojë një milion euro ndihmë urgjente për Libanin

Austria do të zhbllokojë një milion euro ndihmë urgjente për Libanin, pas shpërthimit në portin e Bejrutit, njoftoi sot qeveria.

“Austria po e mbështet vendin në këtë situatë shumë të vështirë. Përveç 182 trupave austriake të OKB-së tashmë të pranishme në Liban, një skuadër tjetër prej 60 ushtarësh është e gatshme të sigurojë ndihmë në vend brenda 24 orësh”, tha kancelari konservator, Sebastian Kurz, cituar nga agjencia e lajmeve APA.

“Ne duam të ofrojmë ndihmë të shpejtë dhe të drejtpërdrejtë, në mënyrë që viktimat e kësaj tragjedie të marrin kujdesin më të mirë të mundshëm në ditët dhe javët e para pas shpërthimit”, theksoi ministri i Jashtëm, Alexander Schallenberg.

Sipas qeverisë, këto fonde do të vihen në dispozicion të Lëvizjes Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe, si edhe të OJQ-ve austriake, në mënyrë që të sigurojnë ushqim dhe strehim për viktimat.