Kaq kushton të prodhohet një iPhone 12

Kaq kushton të prodhohet një iPhone 12

Shumë përbërës të iPhone 12 vijnë nga Koreja e Jugut, vetëm disa nga Kina.

Sa kushtojnë komponentët në iPhone 12 të Apple? Kjo është ajo që përcaktoi gazeta japoneze e biznesit Nikkei, transmeton Telegrafi.

iPhone 12 kushton 313 euro, iPhone 12 Pro 341 euro.

Kështu që ju mund t’i krahasoni ato menjëherë: iPhone 12 në Evropë është në dispozicion afërsisht nga 899 euro në dyqanet zyrtare të Apple Store. Versioni Pro kushton 1,149 euro.

Kosto shtesë

Sigurisht, këto kosto shtesë nuk mund të alokohen 1:1 për fitimin e grupit. Kostot e operimit dhe zhvillimit janë kryer, si dhe kostot për logjistikën dhe tarifat specifike të vendit. Se sa të larta janë këto kosto nuk dihet, kështu që nuk është e mundur të bëhet një llogaritje e vlefshme se sa fitim bën Apple nga iPhone 12.

Nga vijnë pjesët

Shumica e pjesëve të instaluara vijnë nga Koreja e Jugut, 26.8 për qind. Më i shtrenjtë është modemi X55 nga Qualcom, i cili kushton rreth 75 euro. Ekrani OLED nga Samsung kushton rreth 60 euro. Samsung është lider në treg në ekranet OLED. Çipi A14 Bionic është 34 euro.

21.9 për qind e përbërësve vijnë nga Evropa dhe SHBA, 13.6 për qind nga Japonia dhe 11.1 për qind nga Tajvani. Vetëm 4.6 për qind e përbërësve vijnë nga Kina.