Berlini planifikon 6 qendra të vaksinimi që trajtojnë 4,000 njerëz në ditë

Berlini planifikon 6 qendra të vaksinimi që trajtojnë 4,000 njerëz në ditë

Berlini planifikon për të hapur gjashtë qendra vaksinimi masive të afta për të trajtuar deri në 4,000 njerëz në ditë nga mesi i dhjetorit, tha koordinatori i projektit për Reuters të enjten, ndërsa qyteti pret që autoritetet të miratojnë vaksinat e para.

Një sallë e zbrazët e panairit tregtar, dy terminale aeroporti, një arenë koncertesh, një velodrom dhe një shesh patinazhi do të kthehen në gjashtë qendra vaksinimi ku planifikon të administrojë deri në 900,000 doza kundër koronavirusit në tre muajt e parë.

Albrecht Broemme tha se planet parashikojnë që 3,000 deri në 4,000 njerëz në ditë të transportohen përmes çdo qendre në të njëjtën mënyrë siç drejtohen blerësit nëpër dyqanet e IKEA në një drejtim.

Gjermania duket se është më së largu përpara vendeve evropiane në planifikimin e saj për sfidën e frikshme logjistike dhe administrative që mund të jetë vetëm disa javë larg nëse vaksinat e para marrin miratimin.

Broemme tha se Berlini po punon në supozimin se rreth 80% e dozave të tij në shkallën e parë do të vijnë nga Pfizer/BioNTech me 20% të mbetura të dozave nga AstraZeneca.

Qendrat e vaksinimit të Berlinit do të jenë të hapura shtatë ditë në javë dhe në festat zyrtare nga 0900 në 1900, tha Broemme, me synimin për të përfunduar fazën e parë brenda tre muajve. Pas kësaj njerëzit do të marrin të shtëna në praktikat e mjekëve dhe farmacitë.

Ata të moshës mbi 75-vjeç dhe punonjësit e kujdesit shëndetësor pritet të jenë të parët në radhë, tha senatori shëndetësor i qytetit javën e kaluar.

Një sfidë do të jetë gjetja e personelit të mjaftueshëm për të operuar qendrat, të cilat do të kenë nevojë për profesionistë mjekësorë, kujdestarë dhe roje sigurie. Broemme pret që secili person të kalojë rreth një orë në qendër. Njerëzit do të monitorohen për efektet anësore për rreth 30 minuta pasi kanë marrë një dozë v vaksine në mes të standardeve të rrepta të distancës sociale dhe higjienës.

Ndryshe, ministri i Shëndetësisë Jens Spahn tha se Gjermania ka siguruar rreth 300 milionë doza vaksinash antiCOVID-19. 


MË SHUME NGA Bota