​Sllovakia shtyn raundin e dytë të testimit masiv

​Sllovakia shtyn raundin e dytë të testimit masiv

Raundi i dytë i testimit për koronavirusit në nivelin e tërë Sllovakisë hasi në rezistencë, andaj u shty për një datë të pacaktuar.

Kryeministri Igor Matovic tha se raundi i dytë nuk ishte planifikuar më për 6 dhe 7 dhjetor, por do të mbahej në një datë të pacaktuar, njoftoi agjencia e lajmeve DPA.

Matovic është një ithtar i madh i testimit të të gjithë popullsisë dhe në raundin e parë, më 31 tetor dhe 1 nëntor, u testuan 3.6 nga një total prej 5.5 milionë sllovakë. Raundi i dytë do të zbulojë të infektuarit ndërkohë.

Por drejtuesit e qytetit dhe ata lokalë po u rezistojnë vështirësive logjistike të mbajtjes së provave masive, kështu që ata duan që ato të përqendrohen vetëm në pjesët e prekshme të popullsisë.

Të dhënat të enjten tregojnë se numri i të infektuarve në Sllovaki është rritur lehtë. Kundërshtarët e testimit masiv thanë më herët se rënia e fundit në rastet e reja ishte për shkak të një mbylljeje të pjesshme në tetor dhe nuk kishte asnjë lidhje me testimin masiv.

Pjesëmarrja në testimin masiv ishte vullnetare, por kushdo që nuk mund të tregonte një rezultat negativ të testit nuk u lejua të shkonte në punë për dy javë.

 


MË SHUME NGA Bota