Sëmundja e rëndë e kovidit ka simptoma për disa muaj

Sëmundja e rëndë e kovidit ka simptoma për disa muaj

Sars-cov-2 mund t’i bëjë njerëzit të sëmurë për disa muaj, tregon hulumtimi.

Gjashtë muaj më vonë, tre në katër raste kanë ende disa simptoma të sëmundjes, të tilla si lodhje, njofton SvD, transmeton RTKLive.

Sars-cov-2 mund t’i bëjë njerëzit të sëmurë për disa muaj, tregon hulumtimi. Gjashtë muaj më vonë, tre në katër kanë ende disa simptoma të sëmundjes, të tilla si lodhje.

Shumica dërrmuese e pacientëve të trajtuar në spitalet covid-19 kanë simptoma gjashtë muaj më vonë. Lodhja dhe dobësia e muskujve janë simptomat më të zakonshme, sipas një studimi të ri.

Studiuesit kinezë kanë analizuar 1,733 pacientë që të gjithë u diagnostikuan me covid-19 midis janarit dhe majit të vitit të kaluar dhe që u trajtuan në spitalet në Wuhan, Kinë.

Pacientët ishin mesatarisht 57 vjeç dhe gjashtë muaj pas diagnozës, doli se një shumicë dërrmuese, 76 për qind, ende kishin të paktën një simptomë të vazhdueshme ku lodhja dhe dobësia e muskujve ishin ndër më të zakonshmet.

Deri në 63 për qind e pacientëve thanë se e përjetuan pikërisht këtë. 26 përqind thanë se kishin vështirësi në gjumë, ndërsa 23 përqind përjetuan ankth dhe / ose depresion./RTKLive


MË SHUME NGA Shëndetësi