Mijailo Mijailoviç mbetet të vuajë dënimin e përjetshëm në burgun e Suedisë

Mijailo Mijailoviç mbetet të vuajë dënimin e përjetshëm në burgun e Suedisë

Vrasësi i ministres së Punëve të Jashtme suedeze, Anna Lindh, Mijailo Mijailovic, 42 vjeç, dëshiron të vuajë dënimin e tij të përjetshëm në Serbi, por refuzohet nga Shërbimi Suedez i Burgut dhe Provës.

Ngjarja ka ndodhur më 10 shtator 2003, kur Ministrja e Jashtme suedeze, Anna Lindh, u vra në një qendër tregtare, në Stokholm, nga serbi Mijailo Mijailoviq.

Në dhjetor 2004, Mijailo Mijailoviq u dënua për vrasjen e ministres së Punëve të Jashtme suedeze, njofton Express, transmeton RTKLive.

Ai ka kaluar shumicën e kohës së tij të mbyllur në klinikat e psikiatrisë mjeko-ligjore.

Mijailoviq ka aplikuar më parë për të vuajtur dënimin e tij në Serbi.

Në një kërkesë të re të përpunuar nga Shërbimi Suedez i Burgjeve dhe Provës, ai ka deklaruar se ka një lidhje shumë më të fortë me Serbinë, sesa me Suedinë.

Ai gjithashtu deklaron se ai "deri më sot ka kryer një kohë të gjatë të dënimit të tij me burg" dhe se ishte i pakënaqur gjatë gjithë qëndrimit të tij.

Refuzimi për të transferuar në Serbi nga Shërbimi Suedez i Burgut dhe Provës vlerësohet se "dënimi për një transferim nuk mund të përshtatet me burgim të përjetshëm"./RTKLive