Covid-19, Gjermania shton kontrollin kufitar me Francën

Covid-19, Gjermania shton kontrollin kufitar me Francën

Gjermania do të shtojë kufizimet kufitare me departamentin francez të Moselës, që sot iu bashkua listës së vendit për “zonat e variantit të shqetësimit” të përpiluar nga Instituti “Robert Koch” për kontrollin e sëmundjes në Berlin.

Zonat e tilla janë subjekt i ndalimeve të hyrjes me vetëm disa përjashtime, për shembull për shoferët e kamionëve dhe disa punëtorë kryesorë.

Kufizimet e udhëtimit për Moselën do të hyjnë në fuqi nga e marta.

Pesëmbëdhjetë vende dhe rajone të tjerë janë shpallur zona me rrezik nga Gjermania për shkak të përhapjes së varianteve të reja të rrezikshme të COVID-19, përfshirë Republikën Çeke dhe Tirolin në Austri.