Gjermanët përdorin material të ri dhe krijojnë celular 30% më të lehtë

Gjermanët përdorin material të ri dhe krijojnë celular 30% më të lehtë

Karboni 1 MK II peshon vetëm 125 gramë dhe është 6.3 mm i trashë. Produkti u zhvillua në Gjermani.

Telefoni i parë celular i bërë nga fibra karboni më në fund do të dalë në treg.

Prodhuar nga prodhuesi gjerman Carbon Mobile, telefoni inteligjent Carbon 1 MK II peshon vetëm 125 gram, rreth 30% më pak se mesatarja e tregut.

Përveç kësaj, ai ka një trashësi prej vetëm 6.3 mm, transmeton Telegrafi.

Kompania njoftoi produktin në shkurt të vitit 2020.

Ai pritej të tregtohej në qershor të të njëjtit vit, por nisja u vonua për shkak të pandemisë.

Tani ekziston një pritje që ajo të dalë në treg në mars.

Përparësitë kryesore të fibrave të karbonit janë lehtësia dhe qëndrueshmëria.

Ky lloj i materialit sintetik në thelb përbëhet nga filamente karboni.

Elementi nuk oksidohet, siç ndodh me metalet, dhe nuk humbet fortësinë e lidhjeve me kalimin e kohës, si plastika.

Ai është një opsion shumë rezistent për të kompozuar trupin e telefonave inteligjentë.telegrafi