​Si të pastroni shporetin pa përdorimin e kimikateve

​Si të pastroni shporetin pa përdorimin e kimikateve

Disa nuk kanë kohë, nuk arrijnë, disa nuk kanë vullnet për të pastruar shporetin menjëherë, dhe disa thjesht e bëjnë atë punë një herë në javë.

Por kur vendos të pastrojë shporetin e saj, çdo amvise ka shumë të ngjarë të kërkojë një mjet blerje për ta mirëmbajtur. Por nuk ka nevojë të thithni gazrat kimikë çdo herë kur bëni punët e shtëpisë.

Ekziston një mënyrë më e thjeshtë, me të cilën mund të pastroni sipërfaqen e shporetit, madje edhe nga yndyrat kokëforta:

Do t’ju duhen pastë shtëpie me sodë buke (Vendosni ½ gota sodë buke dhe disa lugë ujë në një tas të vogël. Rregulloni madhësinë e këtyre substancave derisa të merrni përzierjen e duhur që duket si makarona) dhe një sfungjer kuzhine. Lagni sipërfaqen e shporetit me ujë të ngrohtë, vendosni pastën mbi të dhe lëreni të veprojë për rreth dhjetë minuta. Pastaj fshijeni shporetin me një sfungjer dhe ujë të pastër.