Pfizer: Vaksina është efektive edhe për fëmijët 12 vjeç

Pfizer: Vaksina është efektive edhe për fëmijët 12 vjeç

Kompania farmaceutike Pfizer njoftoi të mërkurën se vaksina e saj COVID-19 është e sigurt dhe shumë mbrojtëse për fëmijët e moshës 12 vjeç. Kështu, vaksinimi i fëmijëve të kësaj grupmoshe para se të kthehen në shkollë në vjeshtë është shumë më i mundshëm.

Shumica e vaksinave të disponueshme në të gjithë botën kundër Covid-19 u jepen të rriturve që janë në rrezik më të lartë të sëmundjes.

Vaksina Pfizer është aprovuar për moshat 16 vjeç e lart. Sidoqoftë, vaksinimi i fëmijëve të të gjitha moshave konsiderohet thelbësor për ndalimin e pandemisë.

Në një studim të kryer nga kompania farmaceutike mbi 2,260 vullnetarë të moshës 12 deri në 15 në Shtetet e Bashkuara, të dhënat paraprake treguan se nuk kishte raste infeksioni midis adoleshentëve plotësisht të vaksinuar krahasuar me 18 midis atyre që merrnin qetësuese, tha Pfizer.


MË SHUME NGA Shëndetësi