Apple dëshiron të zgjidhë problemet e baterisë me iPhone

Apple dëshiron të zgjidhë problemet e baterisë me iPhone

Me iOS 14.5, bateria duhet të rikalibrohet në mënyrë që të shpëtojë nga zbrazja e bezdisshme e baterisë në disa modele.

Ndërsa modelet e ndryshme të iPhone 12 u pritën përgjithësisht pozitivisht, disa përdorues të modeleve të vjetra kanë luftuar me problemet e baterisë që nga iOS 14.

Në veçanti iPhone 11, 11 Pro dhe 11 Pro Max ka të ngjarë të ndikohen nga performanca më e dobët.

Apple dëshiron ta ketë gjetur problemin ose beson se mund ta zgjidhë atë përmes proceseve të brendshme të përmirësuara, transmeton Telegrafi.

Sipas një dokumenti të Apple, bateria do të rikalibrohet plotësisht me iOS 14.5. Me sa duket, për disa përdorues të iPhone 11, sistemi i brendshëm i raportimit në lidhje me statusin e baterisë ka të ngjarë të jetë përzier.

Kjo kontrollon performancën, por është gjithashtu përgjegjëse për karikimin dhe shkarkimin e optimizuar të kursimit të baterisë.

Sipas Apple, problemet me sistemin mund të çojnë në sjellje të pazakontë të shkarkimit dhe të ulin performancën maksimale.

Në shumë raste gjithçka është në rregull me baterinë, por për shkak të ekranit të pasaktë, përdoruesit e iPhone do të besojnë se bateria është në gjendje të keqe.

Sipas Apple, sistemi do të rikalibrohet me iOS 14.5. Sidoqoftë, mund të duhen disa javë që të gjitha vlerat të duken normale.

Në disa raste të pritshme në të cilat rikalibrimi nuk sjell efektin e dëshiruar, bateria mund të zëvendësohet falas, shkruan Apple.