Apple së shpejti do të përditësojë softuerin – emoji të rinj

Apple së shpejti do të përditësojë softuerin – emoji të rinj

Apple zbuloi një mori produktesh të reja në ngjarjen e saj vjetore të Pranverës, por priti deri pas ngjarjes për të njoftuar ndryshime të mëdha që vijnë në softuer për iPhone dhe iPad.

Kompania tha në një njoftim për shtyp se do të hapë softuerin e saj shumë të pritur iOS 14.5 por nuk specifikoi cilën ditë. Do të shfaqë aftësinë për të zhbllokuar pajisjen tuaj pa hequr maskën kur përdorni një Apple Watch, një ndryshim i madh i privatësisë së të dhënave dhe emoji të ri, duke përfshirë një shiringë më pak grafike në mes të shpërndarjes globale të vaksinave COVID-19. Do të përfshijë gjithashtu mbështetje për gjurmuesit e saj të rinj AirTag Bluetooth, raporton cnn.

Siç pritej, Apple (AAPL) po paraqet një kërkesë të re që përdoruesit të japin leje të qartë për aplikacionet për t’i gjurmuar ato në internet, një lëvizje që ka penguar Facebookun, i cili mbështetet në mbledhjen e të dhënave për të synuar reklamat.

Kompania tha se kërkesa mund të dëmtojë të ardhurat e saj nga reklamat, por ka hartuar kundërshtimet e saj rreth dëmit të mundshëm ndaj bizneseve të vogla. Në dhjetor, Facebook nxori reklama në The New York Times, Wall Street Journal dhe Washington Post, duke thënë se kërkesa mund të ishte “shkatërruese” për miliona biznese të vogla që reklamojnë në platformën e saj.

Ai gjithashtu mbajti një ngjarje për shtyp për të nxirë bizneset e vogla që kundërshtuan ndryshimin dhe debutoi një hashtag të ri për ta diskutuar atë.

Përveç kësaj, përdoruesit e iPhone së shpejti do të jenë në gjendje të zhbllokojnë telefonët e tyre inteligjentë pa pasur nevojë të heqin maskat e tyre të fytyrës, por së pari ata do të kenë nevojë për një Apple Watch. Face ID zakonisht njeh kur dikush ka veshur një maskë dhe shkakton shfaqjen e ekranit të hyrjes së kodit.

Tani, një iPhone do të jetë në gjendje të komunikojë me një Apple Watch të sinkronizuar kur telefoni ngrihet për të përdorur Face ID. Pajisjet duhet të jenë në afërsi dhe kur të përfundojë vërtetimi, iPhone do të shkyçet automatikisht dhe Apple Watch do të dridhet. Apple e testoi në heshtje këtë tipar në muajin shkurt.

iOS 14.5 gjithashtu do t’u lejojë përdoruesve të raportojnë aksidente trafiku direkt brenda Apple Maps, një mjet i burimeve të burimeve të ngjashme me aplikacionin e njohur Google të Waze. Përdoruesit gjithashtu do të jenë në gjendje të zgjedhin nga opsionet shtesë të zërit për Siri, të cilat nuk do të përdoren më për një zë femre. /Telegrafi/