Twitter do nxisë përdoruesit të rishikojnë përgjigjet “potencialisht fyese”

Twitter do nxisë përdoruesit të rishikojnë përgjigjet “potencialisht fyese”

Twitter tani do t’i nxisë përdoruesit të rishikojnë dhe rishikojnë përgjigjet “potencialisht të dëmshme ose fyese”.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, platforma e mediave sociale, e cila shpesh është përballur me kritika për sjelljen abuzive të përdoruesve, testoi një funksion vitin e kaluar.

Twitter tha se testet treguan se kërkesat ulnin përgjigjet fyese.

Dhe të mërkurën, kompania tha se do të lëshonte “paralajmërimin” në llogaritë në gjuhën angleze të Twitter në Apple dhe Android.

Në një postim në blog, Twitter tha se ata kishin gjetur se “paralajmërimet” i bënë 34% e njerëzve të rishikonin përgjigjen e tyre fillestare ose të vendosnin kundër dërgimit të përgjigjes së tyre.

Ata gjithashtu kishin më pak të ngjarë të merrnin përgjigje fyese dhe të dëmshme.

Twitter tha se “paralajmërimet” janë krijuar për të marrë parasysh natyrën e marrëdhënies midis llogarive që shkruajnë dhe atyre që përgjigjen.

“Nëse dy llogari ndjekin dhe i përgjigjen njëri-tjetrit shpesh, ka një gjasë më të lartë që ata të kenë një kuptim më të mirë të tonit të preferuar të komunikimit”, është thënë në një shpjegim në blog.