Twitter po teston një tipar të ri ‘Tip Jar’

Twitter po teston një tipar të ri ‘Tip Jar’

Tani në dispozicion vetëm në iOS dhe Android.

Twitter ka filluar të hap një tipar të ri ‘Tip Jar’ në aplikacionet e tij Android dhe iOS, i cili (siç thuhet) do t’i lejojë përdoruesit të dërgojnë para direkt në llogaritë e tyre të preferuara.

Për të përdorur tiparin ‘Tip Jar’, thjesht klikoni lehtë mbi ikonën e shtuar së fundmi të dollarit pranë emrit të përdoruesit të dikujt kur shikoni profilin e tij në një nga aplikacionet mobile të Twitter-it, shkruan The Verge.

Përdoruesit do të jenë në gjendje të ndryshojnë edhe tiparin e ‘Tip Jar’.

‘Tip Jar’ mbështet një sërë opsionesh pagese dhe lidhje: Bandcamp, Cash App, Patreon, Paypal dhe Venmo.

Të gjithë përdoruesit e Twitter në gjuhën angleze mund të dërgojnë pyetje në lidhje më këtë tipar duke filluar nga sot, por vetëm një grup i zgjedhur (përfshirë “krijuesit, gazetarët, ekspertët dhe organizatat jofitimprurëse”) mund ta aktivizojnë funksionin për të pranuar para tani.

Siç vërehet nga Rachel Tobac, dërgimi i parave përmes Paypal duke përdorur tiparin ‘Tip Jar’ aktualisht lejon këdo që po dërgon paratë për të parë adresën e marrësit, e cila është një çështje shqetësuese e sigurisë që Twitter dhe Paypal shpresojnë të zgjidhin së shpejti. /Telegrafi/