​Zbulohen 2 balena `vrasëse` në brigjet e Anglisë

​Zbulohen 2 balena `vrasëse` në brigjet e Anglisë

Dy balena vrasëse janë parë në brigjet e Kornishës.

Ekspertët besojnë se kjo është pamja e parë e popullsisë së vetme rezidente në Mbretërinë e Bashkuar të balenave vrasëse që udhëtojnë deri në jug.

Ata u panë të mërkurën (5 maj) nga anëtarët e Cornwall Wildlife Trust në brigjet perëndimore.

Dyshja, të quajtur John Coe dhe Ujori u identifikuan nga forma dhe prerjet e pendëve të tyre dhe pjesët e ngjyrosjes pranë syve dhe në shpinë.

Abby Crosby, oficer i ruajtjes së detit në Cornwall Wildlife Trust, tha se fotografitë vërtetuan të dhënat dhe identifikuan këto balena të rralla dhe të bukura.

Dy balenat vrasëse janë pjesë e Komunitetit të Bregut Perëndimor. Megjithëse monitorohen rregullisht, disa nuk janë parë vitet e fundit.

Zonja Crosby shtoi: "Ky lloj dhe çështjet me të cilat përballet, si infertiliteti dhe zhdukja në të ardhmen, duhet të jenë një thirrje e madhe zgjimi për publikun se ne duhet t'i mbrojmë këto krijesa të rralla në ujërat tona."

Orkat janë anëtari më i madh i familjes së delfinëve.