Kjo është marka më e njohur e telefonisë mobile në Kinë

Kjo është marka më e njohur e telefonisë mobile në Kinë

Në Kinë, mbi 78 milionë telefona inteligjentë u shitën në tremujorin e dytë. Drejtuesi i tregut është një prodhues kinez.

Firma e kërkimit të tregut IDC shikoi numrat e telefonave inteligjentë për Kinën.

Në tremujorin e dytë të vitit 2021 u dërguan 78.1 milionë telefona inteligjent. Kjo është një rënie prej 11 për qind në krahasim me një vit më parë. Në të gjithë gjysmën e vitit, megjithatë, u shitën 164 milionë telefona inteligjentë, që është një rritje prej 6.5 për qind në krahasim me vitin e kaluar.

IDC gjithashtu ka identifikuar 5 prodhuesit më të mirë. Nr. 1 është Vivo 18.6 milionë njësi në tremujorin e dytë, që përfaqëson një pjesë tregu prej 23.8 për qind. Marka kineze kohët e fundit është përfaqësuar edhe në Austri mirë.

Oppo është në vendin e dytë me 16.5 milionë njësi dhe një pjesë tregu prej 21.1 për qind. Oppo dhe Vivo janë pjesë e grupit BBK.

Vendi i tretë në listë është Xiaomi kinez, me 13.4 milionë telefona inteligjentë dhe një pjesë tregu 17.2 për qind. Me 47 për qind, Xiaomi ka marrë rritjen më të madhe dhe kështu e ka shtyrë veten përpara Apple.

Apple është në vendin e katërt me 8.6 milionë njësi dhe një pjesë tregu prej 10.9 për qind. Në vendin e pestë është Honor me 6.9 milionë telefona celularë. Kjo është hera e parë që marka hyn në 5 vendet e para pasi u nda nga kompania mëmë Huawei. /Telegrafi/