Cilat janë simptomat të infektuarve të vaksinuar dhe atyre të pa vaksinuar

Cilat janë simptomat të infektuarve të vaksinuar dhe atyre të pa vaksinuar

Cilat janë simptomat e koronës tek njerëzit që janë vaksinuar, në krahasim me ata që nuk e kanë bërë? Kjo është një pyetje që ka qenë me interes për shumë njerëz kohët e fundit, që nga shfaqja e tendosjes delta më ngjitëse, e cila është shkaku i rritjes së madhe të numrit të të infektuarve të rinj.

Edhe pse vaksinimi nuk mbron plotësisht kundër infeksionit, i cili tashmë dihet, ai mbron nga simptomat e rënda dhe vdekja, thotë infektologu kroat Bruno Barshiq.

Simptomat te të vaksinuarit

“Njerëzit e vaksinuar janë shumë më të butë, ne e dimë që nga ambulanca, ata gërhasin pak, fyti i tyre dhemb, ata kanë pak ethe dhe kalon.

Ai deklaron se nëse vaksinohen dhe infektohen me koronën, në përgjithësi kanë simptoma më të buta.

Instituti Kroat i Shëndetit Publik tha se simptomat më të zakonshme te njerëzit me sëmundje korona që nuk janë vaksinuar janë ethe, kollë, lodhje, dhimbje të muskujve, dhimbje të fytit, diarre, humbje të shijes dhe / ose erës. Ata që shfaqin simptoma më serioze mund të kenë probleme me frymëmarrjen, gulçim, dhimbje ose presion në gjoks.

Disa njerëz të infektuar me virusin SARS-CoV-2, mund të jenë asimptomatikë, e megjithatë, si ata me simptoma, ata mund të jenë një burim infeksioni për njerëzit në kontakt të ngushtë.

"Vaksinat kundër COVID-19 janë efektive në parandalimin e sëmundjeve, veçanërisht format e rënda të sëmundjes që mund të përfundojnë me shtrim në spital ose vdekje. Bazuar në të dhënat e disponueshme aktualisht, nëse personat e vaksinuar plotësisht infektohen dhe shfaqin simptoma, gjendja klinike është përgjithësisht më e butë sesa në personat e pa vaksinuar. Kjo do të thotë që njerëzit e vaksinuar kanë më pak gjasa të shtrohen në spital ose të vdesin sesa njerëzit që nuk janë vaksinuar," tha Instituti Kroat i Shëndetit Publik.