Për herë të parë një grua kineze ngjitet në hapësirë
Sharr Travel

Për herë të parë një grua kineze ngjitet në hapësirë

Anija kineze Shenzhou 13 është nisur, duke transportuar tre astronautë në stacionin hapësinor Tiangong për misionin e parë gjashtëmujor.

Raketa Long Marcia, e cila u nis nga baza Jiquan në shkretëtirën Gobi, çoi anijen në orbitë. Anija me tre astronautët Zhai Zhigang, Wang Yaping dhe Ye Guangfu u ngrit në orën 00:23 (lokale).

Ndërsa për herë të parë Kina dërgon në hapësirë një grua.