Kanadezët mund të padisin nëse pësojnë lëndime nga rrëshqitja në dëborë
Sharr Travel

Kanadezët mund të padisin nëse pësojnë lëndime nga rrëshqitja në dëborë

Gjykata Supreme e Kanadasë ka vendosur që komunat tash e tutje nuk do të jenë të liruar nga neglizhenca ose përgjegjësitë për heqjen e borës.

Sipas BBC, rasti u ngrit nga një grua që lëndoi këmbën duke u ngjitur në një rrëshqitje bore në Nelson, British Columbia, në vitin 2015.

Padia prej 1 milion dollarësh kanadeze e Taryn Joy Marchi tani do të ketë një gjykim të ri.

Vendimi i së enjtes nga gjykata e lartë e Kanadasë mund të shkaktojë një ortek padish të rrëshqitjes dhe rënies në të gjithë vendin.

Qytete nuk janë përgjegjëse me ligj për vendimet e politikave, por gjykata gjeti se akti i heqjes së borës ishte funksional.

Qytetet kanadeze tashmë shpenzojnë qindra miliona për heqjen e borës çdo vit.


MË SHUME NGA Bota