Merkel i bën thirrje grave që të bëhen më aktive në politikë
Sharr Travel

Merkel i bën thirrje grave që të bëhen më aktive në politikë

Kancelarja në largim e Gjermanisë, Angela Merkel, bëri thirrje që gratë të përfshihen më shumë në politikë.

“Ne ende nuk kemi arritur të entuziazmojmë mjaft gra për politikë. Ne duhet të punojmë që gratë të kenë më shumë besim. Sepse edhe kur ka gra të pranishme, nuk është se janë ato që grinden për pozicionin e udhëheqjes së partisë”, tha Merkel.

“Unë vetëm mund t’u bëj thirrje grave që të përfshihen. Të ketë burra, kjo thjesht nuk përshtatet më me kohën”, shtoi ajo.

Ajo sugjeroi se nëse një parti politike dëshiron të mbetet një parti e madhe popullore, ajo duhet të tërheqë më shumë gra në radhët e saj dhe të përpiqet për barazi gjinore.

Merkel, kancelarja e parë femër e vendit, e shmangu prej kohësh paraqitjen e saj si feministe dhe ishte e ngadaltë në mbështetjen e politikave të shtyra nga feministët si kuotat e sallës së këshillit për gratë.

Megjithatë, në vitin 2018 ajo i bëri presion publikisht CDU-së për të tërhequr më shumë gra në radhët e tyre.

Për vite të tëra, qeveria gjermane kishte qenë një çështje krejtësisht e meshkujve. Dhe madje edhe kur gratë u bënë ministra të kabinetit, ato ishin kryesisht të kufizuara në portofolet e shëndetësisë dhe çështjeve familjare, shkruan DW.

Disa ministri federale, duke përfshirë financat, punët e jashtme, të brendshme dhe transportin, nuk janë drejtuar kurrë nga gratë.

Në fillim të mandatit të saj të katërt si kancelare, Merkel emëroi nëntë burra dhe shtatë gra për postet e kabinetit, duke e bërë atë kabinetin me më së shumti gra në historinë gjermane.


MË SHUME NGA Bota