Qytetarët kroatë nga sot pa viza në ShBA
Sharr Travel

Qytetarët kroatë nga sot pa viza në ShBA

Nga sot qytetarët kroatë mund të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara pa viza, njoftoi Ambasada Amerikane në Zagreb. “Ne jemi jashtëzakonisht të kënaqur që qytetarët kroatë tani kanë mundësinë të udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara pa vizë”, tha i ngarkuari me punë i SHBA Mark Fleming në një deklaratë të transmetuar nga media kroate.

Ai e përgëzoi Kroacinë për anëtarësimin në Programin e Heqjes së Vizave të SHBA (VWP), i cili lejon udhëtimin në Shtetet e Bashkuara për qëllime biznesi ose turistike deri në 90 ditë. “Ishte një proces i gjatë, por ia vlente përpjekja”, tha Fleming.

Udhëtimi pa viza është i mundur duke aplikuar në Sistemin Elektronik të Autorizimit të Udhëtimit (ESTA). Deklarata thotë se aplikimet përmes ESTA mund të paraqiten në çdo kohë para udhëtimit, por Ministria e Sigurisë së Shtetit rekomandon që udhëtarët të paraqesin një kërkesë të paktën 72 orë para udhëtimit.

Hina raporton se për të hyrë në programin e përjashtimit të vizave është e nevojshme të plotësohen kriteret në fushën e antiterrorizmit, zbatimit të ligjit, emigracionit, sigurisë së dokumenteve dhe menaxhimit të kufijve dhe përqindja e vizave të refuzuara duhet të jetë nën tre për qind. të cilën Kroacia e ka takuar vetëm kohët e fundit.