Rritet dukshëm numri i pacientëve nga COVID-19 në Gjermani
Sharr Travel

Rritet dukshëm numri i pacientëve nga COVID-19 në Gjermani

Shoqata gjermane e Spitaleve ka paralajmëruar për një ngarkesë në rritje në njësitë e kujdesit intensiv, për shkak të rritjes në shifrat e infeksionit me COVID-19.

“Jemi në një situatë kritike pandemike”, tha Gerald Gass, kryetar i bordit, për Redaktionsnetzwerk Deutschland.

“Numri i pacientëve të shtruar në spital me një infeksion COVID-19 është rritur ndjeshëm brenda një jave”, shtoi ai.

Në pavijonet normale ka pothuajse 40 për qind më shumë pacientë se një javë më parë, raporton ATSh.

Në njësitë e kujdesit intensiv, ka 15 për qind më shumë.

“Nëse ky zhvillim vazhdon, ne do të kemi 3 000 pacientë në kujdes intensiv në vetëm dy javë”, paralajmëroi Gass.

Në kulmin e pandemisë, në janar 2021, më shumë se 5 700 pacientë COVID-19 trajtoheshin në kujdes intensiv.

Incidenca shtatëditore e infeksionit në Gjermani është rritur sërish ndjeshëm.

Instituti Robert Koch për Kontrollin e Sëmundjeve (RKI) raportoi 130,2 infeksioneve të reja për 100 000 banorë.

Një ditë më parë, ky barometër kryesor ishte në 118,0 dhe një javë më parë ishte 85,6.


MË SHUME NGA Bota