Të lodhur nga Google? Alternativa interesante që nuk ruajnë të dhënat tuaja
Sharr Travel

Të lodhur nga Google? Alternativa interesante që nuk ruajnë të dhënat tuaja

Nëse jeni duke kërkuar për një shfletues interneti që nuk regjistron çdo hap që bëni në rrjetin global, ka disa sisteme alternative që e bëjnë kërkimin më të sigurt dhe më privat.

Nëse, si mbajtës i llogarisë Google, ndonjëherë dëshironi pak qetësi në formën e privatësisë në internet gjatë kërkimit, kërkimi për zgjidhje alternative mund të jetë zhgënjyese. Ne kemi gjetur tre motorë kërkimi të shkëlqyer që, ndryshe nga Google, nuk dëshirojnë ti kenë  të dhënat tuaja private.

DuckDuckGo

Zgjedhja e parë është më e famshmja. DuckDuckGo nuk mbledh informacionin tuaj personal dhe nuk kryen një kërkim në mënyrë që të mos e lërë përdoruesin të ndihet në ankth të shkaktuar nga sisteme të shumta gjurmimi. DuckDuckGo është zgjedhja perfekte për këdo që dëshiron që ‘Big Brother’ të mos gërmojë në historinë e tyre të kërkimit.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se ky motor kërkimi është shumë kompetent dhe ofron një sërë opsionesh produktive, me të cilat jemi mësuar me motorët e mëdhenj të kërkimit.

Search Encrypt

Search Encrypt është një shfletues privat, i cili përdor kriptim lokal për të siguruar privatësinë e përdoruesit kur kërkon në World Wide Web. Ai përdor një kombinim të metodave të enkriptimit, duke përfshirë SSL dhe AES 256. SSL qëndron për Secure Socket Layer, dhe qëndron për TCP/IP Transmission Protocol, i cili lejon enkriptimin e rrjedhës në intranet dhe internet. AES-256 qëndron për standardin e avancuar të enkriptimit 256-bit dhe është një nga metodat më të zakonshme për enkriptimin e të dhënave të rëndësishme dhe përdoret nga organizata të tilla si Apple dhe Microsoft, madje edhe nga NSA.

StartPage

StartPage është një zgjidhje e shkëlqyer, sepse shfaq përgjigjet e pyetjes direkt nga Google. Kjo është një zgjidhje e shkëlqyer për përdoruesit që nuk duan që gjiganti i internetit të ketë një pasqyrë të gjërave që ata po kërkojnë. StartPage gjithashtu ka një gjenerues URL dhe shërbim proxy, dhe mbështet HTTPS.