Nëse MacBook Pro 2021 është i fikur, ai nuk mund të karikohet
Sharr Travel

Nëse MacBook Pro 2021 është i fikur, ai nuk mund të karikohet

Përdoruesit raportojnë probleme me karikimin me MagSafe 3. Apple tani po heton problemin.

Sipas raporteve nga përdoruesit, karikimi i modelit 16 inç me njësinë e lidhur me furnizimin me energji 140 vat duhet të dështojë nëse laptopi është i lidhur me një kabllo karikimi MagSafe-3 ndërsa është i fikur. Llamba e kontrollit në prizë tregon ngjyrë portokalli dhe procesi i karikimit mbetet i fikur.

Nëse e ndizni përsëri MacBook-in, karikimi me kabllon magnetike të karikimit funksionon si zakonisht. Sipas të prekurve, problemi nuk shfaqet gjatë karikimit përmes portës USB-C. Përdoruesit e MacBook Pro 2021 mund të paktën të furnizojnë laptopin e tyre me energji nëpërmjet portës USB-C ose me një njësi të furnizimit me energji që nuk është njësia e furnizimit me energji 140 vat kur është e fikur.

Apple është i vetëdijshëm për problemin

Siç raporton Heise, Apple duket se tashmë është në dijeni të defektit. Prodhuesi i iPhone aktualisht është duke hetuar më nga afër problemin e karikimit. Shkaku i defektit është ende i panjohur.

Përdoruesit e tjerë u këshilluan të karikonin MacBook Pro-në e tyre ndërkohë që po përdoret në mënyrë aktive ose në modalitetin e fjetjes derisa Apple të ketë identifikuar defektin. Nëse dëshironi të karikoni laptopin tuaj të shkëputur nga priza, duhet të lidhni kabllon MagSafe përpara se ta fikni. /Telegrafi/