Twitter mbyll qindra llogari të rreme në Ugandë dhe Tanzani
Sharr Travel

Twitter mbyll qindra llogari të rreme në Ugandë dhe Tanzani

Theksohet se llogaritë në Tanzani synonin disa organizata të të drejtave të njeriut dhe se llogaritë në Ugandë u përdorën gjithashtu kundër opozitës.

Platforma e mediave sociale Twitter njoftoi se ka mbyllur qindra llogari të rreme të përdorura në vendet afrikane Ugandë dhe Tanzani.

Në njoftimin në twitter, pretendohet se llogaritë e mbyllura mbështeteshin nga qeveritë.

Në deklaratë, njoftohet se nga llogaritë që janë mbyllur me arsyetimin se ishin të rreme, 268 llogari janë përdorur në Tanzani dhe 418 në Ugandë.

Theksohet se llogaritë në Tanzani synonin disa organizata të të drejtave të njeriut dhe se llogaritë në Ugandë u përdorën gjithashtu kundër opozitës.

Nga ana tjetër, twitter përveç Tanzanisë dhe Ugandës ka mbyllur llogari në twitter me arsyetimin se janë false edhe në Rusi, Kinë, Meksikë dhe Venezuelë.