Biden i bën homazhe trashëgimisë së Martin Luther King
   Bota

Biden i bën homazhe trashëgimisë së Martin Luther King

Presidenti i SHBA-së Joseph Biden udhëtoi sot në Filadelfia për të nderuar trashëgiminë e Martin Luther King Jr., një lider i vrarë që luftoi për të drejtat civile.

Joseph Biden dhe Zonja e Parë Jill Biden janë vullnetare në organizatën për luftën kundër urisë në Filadelfia, për të shënuar ditën e nesërme të Martin Luther King Jr.

Në një deklaratë, Biden tha se ishte thelbësore të vazhdohej puna e Kingut duke miratuar një ligj që do të mbronte të drejtën e votës, do të kundërshtonte rritjen e supremacizmit të bardhë dhe formave të tjera të ekstremizmit dhe do të çonte në drejtësi më të madhe ekonomike.

"Të jetosh në përputhje me trashëgiminë e tij dhe atë në të cilën Dr. King besonte kërkon më shumë sesa thjesht të menduarit - kërkon veprim," tha Biden.

Kjo është arsyeja pse Kongresi duhet të miratojë një ligj federal për të mbrojtur të drejtën e votës dhe ne duhet të përballemi me plagën e racizmit dhe supremacisë së bardhë - një njollë për kombin tonë, duke mos lejuar që urrejtja të ekzistojë në Amerikë, vuri në dukje Biden.

King u vra më 4 prill 1968 në Memphis përpara promovimit të "Fushata e të varfërve", të cilën ai e nisi në fillim të atij viti.

Ai gjithashtu fitoi Çmimin Nobel për Paqen në vitin 1964.