Twitter duhet të bëjë më shumë përpjekje për të luftuar gjuhën e urrejtjes
Tech

Twitter duhet të bëjë më shumë përpjekje për të luftuar gjuhën e urrejtjes

Twitter është udhëzuar të japë detaje se çfarë po bën për të luftuar gjuhën e urrejtjes në këtë rrjet.

Kompania amerikane “Twitter” duhet të publikojë detaje se çfarë po bën për të luftuar gjuhën e urrejtjes në rrjetin e saj në Francë, njoftoi Gjykata e Apelit në Paris.

Sipas Reuters, kjo është një lloj fitoreje për grupet që pretendojnë se ky rrjet social nuk bën sa duhet për të shtypur një përmbajtje të tillë.

Kjo u mbështet në një vendim të gjykatës më të ulët që urdhëroi Twitterin të jepte detaje mbi numrin, kombësinë, vendndodhjen dhe gjuhën e folur të njerëzve të punësuar për të luftuar gjuhën e urrejtjes në internet.

Kompani të shumta teknologjike janë akuzuar se kanë bërë shumë pak për të zgjidhur abuzimet në internet.

Në maj të vitit të kaluar, Britania e Madhe njoftoi se rrjetet sociale, sipas ligjit të ri të shpallur, do të gjobiten deri në 10 për qind të xhiros së tyre ose 25 milionë dollarë nëse nuk arrijnë të shtypin abuzimet në internet si komentet raciste nga urrejtja. , ndërkohë që drejtuesit e lartë mund të përballen me procedim penal.