Steinmeier: Protestat e dhunshme antiCovid-19 rrezikojnë paqen sociale
   Bota

Steinmeier: Protestat e dhunshme antiCovid-19 rrezikojnë paqen sociale

Presidenti gjerman Frank-Walter Steinmeier i sheh protestat e dhunshme kundër politikave të koronavirusit të vendit si një kërcënim për paqen sociale.

“Çdo përshkallëzim i dhunshëm është shumë. Sepse nuk është vetëm një çështje e mosrespektimit të standardeve të higjienës, është një çështje mosrespektimi për paqen sociale në vendin tonë”, theksoi ai.

“Urrejtja dhe dhuna shkatërrojnë themelet e bashkimit tonë. Rreziku është real”, shtoi ai.

Kreu i shtetit paralajmëroi kundër banalizimit të protestave të dhunshme.

Steinmeier theksoi se liria e grumbullimit është një mall i çmuar dhe e njëjta gjë vlen edhe për lirinë e shprehjes.

”Shumë qendra dhe autobusë vaksinimi u sulmuan, madje edhe shtëpitë e politikanëve u rrethuan me kërcënime me vdekje. Një thirrje për dhunë, madje edhe një thirrje për vrasje, nuk është thjesht një shprehje. Kushdo që kundërshton ligjin tonë… nuk mund të kërkojë më liri dhe demokraci”, përfundoi ai./ atsh


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa